Monday 12 October 2009

Frauda (en: scam) super tare pe Orange, cu 2 telefoane deschise

Ce s-a intamplat ieri

Imi povestesc azi ai mei ca i-a sunat ieri cineva (sa-l numim Trudy :D ca sa folosim limbajul din "Computer Networks", de Tanenbaum) in timp ce munceau prin casa. Nah, cand muncesti prin casa, nu te gandesti sa verifici identitatea celui care te suna, cand incepe direct si increzator ca e de la Orange etc.

Trudy initial a vrut sa stie numele celui cu care vorbeste (deci nici nu stia cu cine vorbeste!) si a pretins ca au vorbit mult cu Spania si Italia si au super factura de platit. Nu i-a prins, pentru ca ai mei n-au vorbit; nu permitea abonamentul telefonului, ha ha ha!

Apoi Trudy a trecut la ce-l interesa: daca mai au un telefon Orange si apoi sa-l deschida si pe acel celalalt telefon Orange si sa sune nu-stiu-unde. Li s-a parut ciudat. Totusi, au zis sa-l deschida, dar l-au inchis pe primul. Trudy s-a enervat (aici ai mei s-au prins ca e ceva dubios, si s-au oprit din orice), Trudy s-a speriat, a inchis.

Ai mei m-au intrebat pe mine, eu am google-uit. Si am gasit ceva destul de inteligent pe net...


Explicatia fraudei (Mecanismul)

Mecanismul este foarte destept si funny explicat aici. (side note: cred ca am descoperit un blog inteligent cu ocazia asta)

No comments: