Friday 24 October 2008

Coperti pentru lucrarea/proiectul de diploma

[This post is in Romanian since it's a guide to few of the places where one can find covers for the diploma project]

Acest post sintetizeaza locurile de care stiu si pe care eventual le-am testat, cu scopul de a rezolva o problema clara si clasica: coperti pentru lucrarea/proiectul de diploma; locurile de care vorbesc sunt o compilatie intre locurile in care am cautat in vara si locurile de pe Bd. Kogalniceanu indexate acum in toamna, cand mi-am mai scos o copie pentru sufletul meu de inginer.


Bulevardul Kogalniceanu (acela care pleaca de la Piata Kogalniceanu si merge pana la Eroilor) - sunt multe xerox-uri aici pe bulevard si cea mai buna metoda este sa intrati in fiecare si sa intrebati. Acum, in toamna, coperti se faceau la:
  • nr. 21: astepti 3 zile si platesti 32 RON; culori disponibile: negru, albastru, rosu

  • nr. 37 (CONY): astepti 3 zile si platesti 35 RON, deci mai scump

  • nr. 55 (ultima cladire, in fata Facultatii de Drept, langa BRD): aici au prindere la rece, pe sina (şină) - e alta metoda decat prinderea clasica cu suruburi sau prin lipire; sina se pare ca tine destul de bine - pe mine m-a convins demonstratia in vara si, fiind si in criza de timp, acolo mi-am facut atunci. In vara pretul era de 35 RON, acum in toamna vad ca a urcat la 40 RON pentru asteptare 3 zile; acum cand am intrebat nu mai aveau sina culoarea neagra, dar in vara mi-am facut cu negru - o fi sezonul slab in perioada asta si de-aia.

Anyway, acum am vrut sa-mi fac la cei cu 32 RON, dar am aterizat aiurea la CONY. Mi-am printat lucrarea la nr. 47-49 "xerox cu caine" (intr-adevar, ciudat nume au oamenii astia, cred ca au vrut sa-si impuna porecla), unde mi-am printat in Mai lucrarea pentru sesiunea de comunicari, dar acum ultimele 30 de pagini le-a scos greu, adica aproximativ juma de ora, nu stiu ce a avut imprimanta aia. Fiind si seara, si plictisit, m-am trezit apoi ca intru la CONY, dau comanda, platesc si abia atunci realizez ca am gresit locul; eh, asta e. Partea buna e ca a iesit frumos: coperta neagra, scris auriu, foile lipite bine, am si fir de-ala alb pentru semn; ca sa nu mi se murdareasca la ei in xerox pana am luat-o, au pus-o intr-un pachet gol de hartie (din acela de 500 coli, clasic) - mi-a placut asta.


Regie: pe la xerox-urile de la parterul caminelor.


Piata Romana: fix la coloane exista un xerox si se poate da comanda si pentru coperti acolo; in vara, cand am fost eu, era o foarte mare coada acolo; deh, toata lumea vroia sa-si faca in perioada aia coperti!


Am mai inteles ca exista ceva pe langa (sau in) Magazinul Cocor, nu mi-e clar; oricum, asta-vara, cand am ajuns la Cocor si am realizat ca e in reparatii am plecat rapid de acolo si n-am mai indexat zona.


Sfaturi/Informatii suplimentare:
  • Preturile sunt pentru asteptare 1-2-3 zile, depinde cum vrei; evident, pretul variaza invers proportional cu timpul de asteptare.

  • In perioada cand termina toata lumea, adica in vara, se aglomereaza rau de tot peste tot, si ar fi bine sa aveti o saptamana in care sa alergati dupa coperti ca sa nu va treziti in pom; really, in Regie, de exemplu, am auzit de la colegi ca centrele xerox refuzau comenzi, iar inainte de asta garantau un timp de 5 zile pentru creearea copertilor; pe Bd. Kogalniceanu, cei cu coperti cu surub sau lipite mi-au zis ca degeaba platesc taxa de urgenta, ca dureaza minim 3 zile ca sunt prea algomerati cei ce le fac. => De aceea am facut cu sina atunci. (Acum, in toamna, lejer, nu e nimeni - well, nu termina nimeni facultatea acum!)

  • Eu am preferat sa-mi printez lucrarea acolo unde exista si xerox-uri - m-am gandit ca iese mai frumos decat acasa; inceputul (care contine sigla facultatii si a unviersitatii) l-am printat color.

  • Modalitati de legare a lucrarii intre coperti: cu surub, cu foile lipite (cum sunt agendele), cu sina (şină).

No comments: