Wednesday, 4 March 2009

Mustek PowerMust 800 USB: just got broken

Indeed, my UPS Mustek PowerMust 800 USB just got broken this morning (this is my second UPS that gets broken).


A brief history of my power supplier and the power network
I am unfortunate enough to leave in an area where the power supplier is kind of stupid (although it has changed many names over time) and the network is bad enough (since it hasn't been fixed by any power supplier). The problems last since forever i.e. almost 15 years now.
The power supplier has had many names: Renel, Conel, Electrica etc. Nowadays it's simply called Enel (feel free to read, in Romanian, about the acquisition of Electrica Energie Muntenia by Enel S.p.A)

Technically, the problem is simple: the power goes down every 2-3 months or so, on average; when it comes up, it brings with itself spikes, which hurt the electronics. This had broken me in the last 12 years (chronologically) the following stuff: some 2 HDDs, 1 computer, 1 UPS.


Current situation
Starting some weeks ago (maybe a month or so) the UPS Mustek PowerMust 800 USB that I had (this was my second UPS) started to behave strange: after the power came up, it was beeping continuously.
The power went down this morning too. Since the UPS was beeping continuously when the power came up, I turned it off, then on again. However, all the lights/LEDs (green, yellow, red) were on and the UPS was not providing any power to output whatsoever. I checked the manual and there's no mention of that to troubleshooting - just that red means fault...
Bad news: according to the documents I had since I had acquired it, it's out of warranty too. It had a 2 year warranty and almost 3 years have passed now => a funny detail: the date when I had acquired it was almost exactly 3 years now, minus 12 days...
All in all, the UPS is dead, and now it stays in a nice place waiting for the trip to the trash bin.

So, now got broken the 2nd UPS. Hooray! I have a feeling I should go shopping for another UPS...

1 comment:

Daniel Gheorghe Luca said...

Aceeasi problema acum in 2014 in Iasi cu un Mustek 1200.
Multumesc pentru experienta.